Hobby Fritid i Tenhult AB är generalagent för Hobbys husvagnar i Sverige. Med 40 års erfarenhet av att bygga husvagnar har Hobby nått positionen som marknadsledare i Europa. Och i Sverige är man på god väg att inta samma position. På några få år har man expanderat starkt, och idag delar man i stort sett förstaplatsen med den största konkurrenten.

Allt fler upptäcker friheten i att äga en husvagn eller husbil. Den trenden i kombination med Hobbys starka utbud har gjort att Hobby blivit en av storsäljarna i Sverige. Under de senaste åren har tillväxten varit stor och idag är man en av de två största aktörerna på marknaden. Hos Hobby Fritid administreras all import av Hobbyvagnar som sedan säljs vidare av närmare 30 återförsäljare runt om i Sverige.

Utvecklingen för företaget är stark och den egna anläggningen i Tenhult har både vuxit och moderniserats. Idag finns lager, service och försäljning samlat, i en imponerande 7500 kvadratmeter stor inomhushall. Det gör den till Sveriges största inomhusanläggning för husvagnar och husbilar. Dessutom har man det senaste året valt att fördubbla verkstadsytan. Med bygget vill man få bättre möjlighet att tillmötesgå efterfrågan på service och reparationer. Dessutom inkluderas service för fler fordon än husvagnar och husbilar.

I anläggningen i Tenhult säljs husvagnar och husbilar ifrån Hobby själva men utbudet består också av husbilar ifrån Elnagh och Hymer.


Inriktning: Försäljning och agentur av Hobbys husvagnar och husbilar samt Elnaghs och Hymers husbilar
Antal anställda: 17
Etableringsår: 1974
Omsättning: 76 Mkr
Huvudkontor: Tenhult, Jönköping
VD: Mats Svensson

Hobby Fritid i Tenhult AB
Mjälarydsvägen 21, 560 27 Tenhult
Tel. 036-39 02 85, Fax. 036-39 02 86
info@hobbyfritid.se, www.hobbyfritid.se